Nelegálny výrub viac ako 40 stromov. Krádež telekomunikačného kábla. Nález munície

01.08.2009 Celý región

Porušovanie ochrany rastlín a živočíchov: Popradskí policajti vyšetrujú prípad prečinu porušovania ochrany rastlín a živočíchov, ku ktorému došlo v dobe od presne nezisteného dňa polovice júla 2009 do poobedňajších ...
Zatiaľ neznámy páchateľ nelegálne vyrúbal 41 ks borovice lesnej a 3 ks smreka obyčajného v priemeroch od 25 cm do 100 cm, v katastrálnom území mesta Poprad, na dvoch parcelách v lokalite Kvetnica. Spoločenská hodnota vyrúbaných drevín činí na sumu najmenej 35.000, -Euro, čím tak svojím konaním páchateľ spôsobil ekologickú škodu. Popradský vyšetrovateľ v piatok 31.7.2009 začal trestné stíhanie za prečin porušovania ochrany rastlín a živočíchov.

Poškodzovanie a ohrozovanie prevádzky všeobecne prospešného zariadenia a krádež
V piatok 31.7.2009 popoludní na linku 158 svidníckym policajtom oznámil zamestnanec Slovak Telecomu Bratislava, pracovisko Prešov odcudzenie telekomunikačného káblu medzi obcami Kapišová a Nižná Pisaná, okr. Svidník. Policajti vyšetrovaním prípadu zistili, že doposiaľ neznámy páchateľ v čase od 09.51 hod. do 14.00 hod. dňa 31.07.2009 medzi obcami Kapišova a Nižná Pisaná, po pravej strane cesty, odcudzil nadzemný telekomunikačný kábel v dĺžke cca 188 metrov. Páchateľ kábel strhol z podporných drevených stĺpov, prerezal a oddelil od vodiaceho samonosného lana. Tým spôsobil aj poruchu všeobecne prospešného zariadenia cca 60-tich účastníkov a dvoch verejných telefónnych automatov umiestnených v obciach. Poškodenej spoločnosti je spôsobená škoda vo výške cca 300, -EUR. Svidnícky vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre zločin poškodzovanie a ohrozovanie prevádzky všeobecne prospešného zariadenia. a prečin krádeže.

Nález munície:
Včera 31.7.2009 oznámil na policajnú stanicu v Zborove 45 ročný miestny muž, že v obci, v lesnom poraste zv. Pod Magurou v časti zv. Zlamaný mostek našiel 1 ks munície pochádzajúcej z obdobia II. svetovej vojny. Miesto nálezu bolo policajnou hliadkou v Zborove zaistené a označené. Na miesto privolali pyrotechnika Krajského riaditeľstva PZ v Prešove. Ten zistil, že sa jedná o delostreleckú mínu o priemere 81 mm pochádzajúcu z II. svetovej vojny a prevzal ju za účelom jej zneškodnenia. Preveruje OO PZ v Bardejove Policajná stanica v Zborove .
 

Vyberte región